Jack en Lisa

Jack en Lisa - Verlovingsfotografie - Terhorsterzand, Drenthe

De verlovingssessie van Jack en Lisa.

Vanaf het moment dat een stel zich verloofd, is er vaak niets belangrijker dan het delen van een foto van het aanzoek (want foto’s of het is niet gebeurd!), of om binnen enkele uren na het aanzoek een ringselfie op social media te plaatsen. Wie wil de wereld niet laten zien dat zij verloofd zijn? Ook tijdens het hele proces naar het huwelijk toe wordt alles tegenwoordig online gedeeld, zeg je ‘ja’ tegen de jurk? Dat word geplaatst! Bezoek je de locatie voor een proeverij? Post het! Vrijgezellenfeest? Hier worden vaak de meest zeer wazige en hilarische videos van op de Timeline geplaatst.

Een speciale gebeurtenis die vaak over het wordt gezien is een verlovingssessie. Je leest er meer over in dit blog, maar hieronder een korte samenvatting van de drie grote redenen waarom je hiervoor zou moeten gaan:

1. Kennismaken met je trouwfotograaf
Verlovingsshoots bieden koppels een onschatbare kans om vóór de grote dag een relatie op te bouwen met hun trouwfotograaf. Deze sessies bieden een ontspannen en informele omgeving waarin wij elkaar kunnen leren kennen, vertrouwen kunnen opbouwen en een gevoel van geborgenheid kunnen creëren. Deze verbinding helpt bij het creëren van een band waardoor jullie je op jullie trouwdag meer op je gemak voelen voor de camera. Bovendien stelt mij in staat jullie persoonlijkheden, voorkeuren en stijl te begrijpen, waardoor een meer persoonlijke en op maat gemaakte ervaring wordt gegarandeerd.

2. Een oefenrun
Het merendeel van de mensen heeft beperkte ervaring met het laten maken van een foto door een professional. Je maakt je zorgen over van alles, van onhandig zijn voor de camera tot het niet weten wat je kunt verwachten. Stel je voor dat je eerste interactie met je fotograaf op je trouwdag is. En bedenk dat je dezelfde zorgen in je achterhoofd hebt, verpakt in één groot stresspakket, samen met al het andere waar je je zorgen over moet maken op je trouwdag. Een verlovingsshoot zorgt ervoor dat jij en je verloofde je op je gemak voelen voor de camera, waardoor deze zorgen worden weggenomen. Het stelt mij ook in staat om te werken met mijn persoonlijke stijl, comfortniveau en gevoel voor avontuur om de best mogelijke foto’s te maken.

3. Ontspannen en leuke foto’s
Je gaat trouwen! Dit is een SPANNENDE en LEUKE tijd in je leven! Hoewel de bruiloft gezien wordt als de ‘GROTE DAG’, is ook jullie verloving iets dat gevierd moet worden. Deze periode is zeer vluchtig en van korte duur in vergelijking met het huwelijk. Het is een overgangsfase en daarom is het fijn om te vertragen, op pauze te drukken en de kleine momenten uit deze levensfase vast te leggen. Verlovingssessies zijn het perfecte excuus om deze tijd van je leven vast te leggen met leuke foto’s die er heel anders uitzien dan die van je trouwdag. Het geeft mij de kans om mijn creativiteit te uiten en jullie persoonlijkheid te laten zien.

Jack en Lisa gingen in ieder geval wel voor een verlovingsshoot. We waren bij hen onverwacht later begonnen dan we hadden gedacht en dit betekende dat de zon al heel snel onderging. Gelukkig kan je ook bij het ‘blauwe uur’ nog prachtige foto’ maken. Ze zaten zelf ook vol met ideeën (tof!) en hier hebben we er een aantal van uitgevoerd en… heb ik hier mijn drone voor het eerst ook bij een verlovingsshoot gebruikt, wat een prachtig resultaat opleverde.

Kijk verder op de website, want bij Jack en Lisa heb ik ook de bruiloft mogen fotograferen met een ceremonie in de avond!