Lily en Iona

Lily en Iona - Familie shoot - Provençe, Frankrijk

Dit zijn onze meisjes: Lily en Iona. Ik wordt wel eens gevraagd of ik als fotograaf niet te pas en te onpas foto’s maak van mijn eigen kinderen. Het antwoord is ja, maar ik doe dat eigenlijk net als elke ouder gewoon met de telefoon. Kiekjes en momentjes zijn dat. Toch probeer ik eens per jaar een bijzonder shoot met ze te plannen. Een shoot met het hele gezin, maar ook eentje waar ik ze zelf op de foto zet.

Deze shoot is er zo eentje. We waren op vakantie in de Provençe in Frankrijk vorig jaar en had een beeld met lavendelvelden in mijn hoofd. Die bloeien nog niet eind mei,  maar hebben wel een mooie kleur grijsgroen. Maar… dat was echt een heel eind rijden bij ons vakantieplek vandaan. Als je erbij optelt dat ik graag voor zonsopgang foto’s wilde maken vanwege het zachte licht dan waren Lily en Iona daar nog een beetje te jong voor.

We zijn dan ook een bijzonder dorp in de buurt gereden en hebben deze foto’s wel voor zonsopgang gemaakt. Heel bepalend voor de sfeer van deze serie, die zacht en romantisch aanvoelt. Ik ben nog steeds heel trots op deze foto’s, en nog trotser op mijn meisjes, want je ziet in deze foto’s echt dat het twee allerliefste zusjes zijn.