Jan, Bianca, Daan en Tiny

Jan, Bianca, Daan en Tiny - Familie fotografie, Terhorsterzand, Drenthe

“Daan’s Tweede Verjaardag: Een Herfstavontuur op Terhorsterzand”

Het is een jaarlijkse traditie voor Jan en Bianca: rond Daan’s verjaardag trekken ze met hun gezin naar Terhorsterzand voor een fotoshoot. Dit jaar was het ook weer bijzonder, want Daan was net twee geworden. De herfstachtige sfeer was een prachtige achtergrond voor deze mijlpaal.

We hadden het in de voorspellingen al gezien, het zou op de dag van deze shoot bewolkt zijn. Gelukkig regende het niet, want dat was ook nog een mogelijkheid geweest. Veel mensen hopen op een zonnetje bij hun fotoshoot, maar zo’n “egaal” bewolkte lucht, zorgt ook voor “egale” verlichting. En laat dit nou juist ontzettend mooi zijn om portretten te fotograferen. Die bewolkte lucht past dan ook nog eens ontzettend goed bij de warme herfsttinten van de bomen. Mijn fotografisch hart was dan ook erg gelukkig!

Een deel van deze foto’s hebben we genomen te midden van de kleurrijke bladeren, terwijl we ons een weg baanden langs de rand van het bos. Het was een betoverend decor voor een aantal foto’s van Daan met papa en mama. Maar dat was niet het enige wat Terhorsterzand te bieden heeft. Op de hei vonden we jeneverbesstruwelen die een unieke en rustieke charme aan de foto’s toevoegen. Daan leek helemaal op zijn plek te zijn tussen de natuurlijke elementen, zijn nieuwsgierigheid straalde van hem af terwijl hij de wereld om hem heen ontdekte.

Jan en Bianca waren weer als vanouds: ontspannen en vertrouwd met het hele proces. Het hielp zeker dat ze al eerder voor de camera hadden gestaan. En oma Tiny, die ook mee was om te helpen, kon natuurlijk niet ontbreken op de foto’s. Haar liefde voor Daan straalt door de lens heen.

Wat betreft kleding kozen ze voor donkerblauwe tinten, wat perfect paste bij de herfstkleuren om ons heen. De combinatie van donkerblauw, geel, rood en donkergroen zorgde voor een warme en gezellige uitstraling op de foto’s.

Het was een onvergetelijke shoot vol liefde, lachen en avontuur. En ik voel me bevoorrecht dat ik deze speciale momenten weer mocht vastleggen voor dit prachtige gezin.


Zoeken jullie nu ook een familiefotograaf in Drenthe of  een fotograaf voor de jaarlijkse fotoshoot van jullie kinderen? Neem dan contact op!